kategorije
linkovi
Korisni savjeti
10 malih trikova za lakšu svakodnevicu
Kategorija: Obitelj
Pregledano: 8462 puta
Zapamtite nekoliko sitnica koje će vam pomoći u svakodnevici, jer korisnih savjeta nikada previše.

Trik 1.

Kada krenete šivati iglom i koncem špricnite malo laka za kosu na vrh konca kako bi ga malo otvrdnuli i tako lakše „uveli“ u ušicu igle.

Trik 2.

Ako šaljete pozivnicu za zabavu u vašoj kući ljudima koji nikada nisu bili kod vas, dodajte i fotografiju kuće uz detaljne upute kako bi vas lakše pronašli.

Trik 3.

Kada odlučite rastaviti neku stvar ili uređaj kako biste ga popravili, fotografirajte svaki korak rastavljanja. Olakšat će vam ponovno sastavljanje i znat ćete gdje je točno što stajalo.

Trik 4.

Želite da vam med lakše iscuri sa žličice? Prije upotrebe kapnite malo ulja na nju kako se med ne bi primio na žlicu već da cijeli iscuri na željeno mjesto.

Trik 5.

Jeste li se ikada zapitali kako da skinete plastične rukavice bez navlačenja? Formula za uspjeh je jednostavna, držite rukavice ispod hladne vode nekoliko minuta prije nego ih skinete. One će otvrdnuti te nećete imati problema sa skidanjem.

Trik 6.

Ako imate mrlje od vode na svojim novim kožnim cipelama i ne znate kako se riješiti tih ružnih fleka probajte ih istrljati sa čistom krpom koju ste prije umočili u otopinu vode i octa. Omjer je žlica octa na šalicu vode.

Trik 7.

Zapeo vam je šlic i ne možete ga otvoriti? Uzmite grafitnu olovku i trljajte špicom o zatvarač, grafit će podmazati zubce i šlic ćete popraviti bez većih problema.

Trik 8.

Ovo će malo zvučati čudno, ali namažite stakla u kupaonici sa pjenom za brijanje te obrišite s mekom krpom. Tim trikom će te smanjit zamagljivanje vašeg ogledala.

Trik 9.

Vaša omiljena čaša ima male ogrebotine kojih se jako želite riješiti? Namočite krpu u zubnu pastu i njome istrljajte oštećene dijelove, ogrebotinice će nestati.

Trik 10.

Pripremili ste ručak za obitelj i ruke vam smrde po češnjaku? Najlakše se riješiti toga mirisa ako trljate ruke o neku limenu površinu na kojoj ne ostaju mrlje – poput kuhinjske slavine. Isto tako možete ih natrljati sokom od limuna.

Ovih deset malih trikova pomoći će vam u svakodnevnom životu, olakšati poslove te uštedjeti na dragocjenom vremenu koje onda možete kvalitetnije iskoristiti.


<