kategorije
linkovi
Korisni savjeti
10 malih trikova za lakšu svakodnevicu
Kategorija: Obitelj
Pregledano: 8525 puta
Zapamtite nekoliko sitnica koje ├Že vam pomo├Ži u svakodnevici, jer korisnih savjeta nikada previše.

Trik 1.

Kada krenete šivati iglom i koncem špricnite malo laka za kosu na vrh konca kako bi ga malo otvrdnuli i tako lakše „uveli“ u ušicu igle.

Trik 2.

Ako šaljete pozivnicu za zabavu u vašoj ku├Ži ljudima koji nikada nisu bili kod vas, dodajte i fotografiju ku├Že uz detaljne upute kako bi vas lakše pronašli.

Trik 3.

Kada odlu├Ęite rastaviti neku stvar ili ure├░aj kako biste ga popravili, fotografirajte svaki korak rastavljanja. Olakšat ├Že vam ponovno sastavljanje i znat ├Žete gdje je to├Ęno što stajalo.

Trik 4.

┼Żelite da vam med lakše iscuri sa ┼żli├Ęice? Prije upotrebe kapnite malo ulja na nju kako se med ne bi primio na ┼żlicu ve├Ž da cijeli iscuri na ┼żeljeno mjesto.

Trik 5.

Jeste li se ikada zapitali kako da skinete plasti├Ęne rukavice bez navla├Ęenja? Formula za uspjeh je jednostavna, dr┼żite rukavice ispod hladne vode nekoliko minuta prije nego ih skinete. One ├Že otvrdnuti te ne├Žete imati problema sa skidanjem.

Trik 6.

Ako imate mrlje od vode na svojim novim ko┼żnim cipelama i ne znate kako se riješiti tih ru┼żnih fleka probajte ih istrljati sa ├Ęistom krpom koju ste prije umo├Ęili u otopinu vode i octa. Omjer je ┼żlica octa na šalicu vode.

Trik 7.

Zapeo vam je šlic i ne mo┼żete ga otvoriti? Uzmite grafitnu olovku i trljajte špicom o zatvara├Ę, grafit ├Že podmazati zubce i šlic ├Žete popraviti bez ve├Žih problema.

Trik 8.

Ovo ├Že malo zvu├Ęati ├Ęudno, ali nama┼żite stakla u kupaonici sa pjenom za brijanje te obrišite s mekom krpom. Tim trikom ├Že te smanjit zamagljivanje vašeg ogledala.

Trik 9.

Vaša omiljena ├Ęaša ima male ogrebotine kojih se jako ┼żelite riješiti? Namo├Ęite krpu u zubnu pastu i njome istrljajte ošte├Žene dijelove, ogrebotinice ├Že nestati.

Trik 10.

Pripremili ste ru├Ęak za obitelj i ruke vam smrde po ├Ęešnjaku? Najlakše se riješiti toga mirisa ako trljate ruke o neku limenu površinu na kojoj ne ostaju mrlje – poput kuhinjske slavine. Isto tako mo┼żete ih natrljati sokom od limuna.

Ovih deset malih trikova pomo├Ži ├Že vam u svakodnevnom ┼żivotu, olakšati poslove te uštedjeti na dragocjenom vremenu koje onda mo┼żete kvalitetnije iskoristiti.


<