kategorije
linkovi
Korisni savjeti
6 najveƦih seksualnih pogreÅ”aka koje radimo
Kategorija: Ljubav, veze i sex
Pregledano: 10659 puta
I muškarci i žene ĆØesto rade greške u seksualnim vezama. Mnogima bi dobro došla lekcija što ne treba raditi u krevetu. Odgovornost je na oba partnera da aktivno sudjeluju i uĆØe o tome što je potrebno uĆØiniti kako bi imali zdrav, uzbudljiv i ispunjen seksualni život.

Za dobar seksualni život treba vježbe i volje kod oba partnera. Ukoliko niste zadovoljni sa tim stvarima sada, uvijek ima nade za poboljšanje, a mnogo stvari koje radite mogu promijeniti vaše odnose i izvuƦi najviše iz vašeg seksualnog izražavanja.

Sastavili smo listu 6 grešaka koje žene rade u krevetu i savjete kako ih popraviti.

1. OĆØekujete li od svog muškarca da razmišlja kao žena i obrnuto?


Ovo je uzrok mnogih frustracija kako kod muškaraca tako i kod žena. Muškarce zbunjuju žene, a žene ne razumiju muškarce. OĆØekivanja da Ʀe razmišljati na isti naĆØin, ne samo da je beskorisno i gubitak vremena, veƦ i veliki uzrok nasporazuma i tenzija. Muškarci i žene su razliĆØiti. Njihovi mozgovi funkcioniraju na razliĆØit naĆØin. Ovo je jedan od razloga zašto je komunikacija tako bitna! Razmišljanja da muškarci isto shvaƦaju seks ili da imaju iste seksualne osjeƦaje i želje kao žene dodatno Ʀe pogoršati seksualno iskustvo.

2. Nemojte oĆØekivati od partnera da vam ĆØita misli

Ovo je zapravo nastavak gornjeg savjeta. Partner vam ne može ĆØitati misli, isto kako ni vi ne možete ĆØitati njegove. Morate rijeĆØima izraziti svoje seksualne potrebe i želje. Mnogim ženama je ovo teško i ne osjeƦaju se pritom ugodno. DjelomiĆØno je to posljedica konzervativnog odgoja koji ženama nameƦe pasivnu ulogu i promatranje seksa samo kao dijela procesa razmnožavanja. Stoga im je teško reƦi partneru što im se sviĆ°a, a što ne. OĆØekuju od njega da to zna, a on to naravno ne zna.

3. Nepreuzimanje inicijative

Zašto žene najĆØešĆ¦e ĆØekaju muškarca da uĆØini prvi korak? Zašto je on taj koji mora pokazati interes za seks, kako bi se nešto pokrenulo? Mnogim muškarcima je jako privlaĆØno i seksi kada žena preuzme inicijativu. Nazovite ga na posao i recite mu da ste mu isplanirali seksi, romantiĆØnu veĆØer. Sa uzbuĆ°enjem Ʀe oĆØekivati veĆØer. Iznenadite ga tako da ga doĆØekate u seksi donjem rublju kad stigne kuƦi. Ima mnogo moguƦnosti kako potaknuti kod svog partnera osjeƦaj da je poželjan i seksi. Uz malo mašte i truda, možete naƦi uzbudljive naĆØine kako inicirati strastvene seksualne susrete.

4. Odbacivanje spontanosti!

Seks ne treba uvijek biti isplaniran dogaĆ°aj. Muškarci vole kad su žene spontane po tom pitanju. Kad mu kažete da sparkira auto, zgrabite ga i poĆØnete ljubiti ĆØim uĆ°e kroz vrata kuƦe, zagrlite ga ujutro prije nego ustane iz kreveta uz rijeĆØi da želite lijepo zapoĆØeti dan samo su neki od primjera koje možete uĆØiniti kako bi oživjeli seksualni život. Ne samo da Ʀete ga ugodno iznenaditi, bit Ʀe impresioniran!

5. Voưenje ljubavi samo u spavaƦoj sobi

Ne samo da ovo dosadi, veƦ je i ograniĆØeno. Iskoristite kuhinjski stol, trosjed, auto, tuš, kadu ili bilo koje drugo mjesto koje vam padne na pamet. Monotonija ubija seksualni život. Nemojte se bojati osvježenja!

6. Kontroliranje partnera sa odbijanjem seksa

Jedna od loših stvari koje osoba u vezi može uĆØiniti je korištenje seksa kao oružja. Seks nije stvoren za to! On bi trebao zbližavati ljude i pružati im zadovoljstvo. Odbijanje seksa jer ste ljuti nije dobro. Ovo ne znaĆØi da bi trebali pristati na seks kada niste raspoloženi ili kad to jednostavno ne želite. Ne bi trebali samo pristati na seks jer ne znate kako se izvuƦi iz situacije, ali ne bi smjeli ni dozvoliti da netko vrši pritisak na vas ili vas prisiljava na seks. Govorimo o situacijama kad sami donesete svjesnu odluku da se suzdržite od seksa kako bi “vratili” partneru ili ga poduĆØili lekciji jer ste se posvaĆ°ali. Seks nije oruĆ°e za manipulaciju!

Ovo su samo neke od stvari o kojima trebate razmisliti kako bi imali zdrav, brižan i uzbudljiv seksualni život. Ako imate ovo na umu i potrudite se razriješiti problematiĆØna podruĆØja, bit Ʀete na dobrom putu prema unapreĆ°enju svoje veze i seksualne komunikacije!


<