kategorije
linkovi
Korisni savjeti
VjeÅ”tina pregovaranja daje veƦu vrijednost iskustvu
Kategorija: Posao i karijera
Pregledano: 1725 puta
Jako zaleĆ°e u znanju, praksi te poslovnim poznanstvima pruža više opcija izbora radnoga mjesta, a time i raznolikije financijske moguƦnosti. No kako bi djelatnik mogao unovĆØiti svoje iskustvo, treba ga znati predstaviti. NaĆ°ete li se u situaciji da možete birati, svakako nastojte pregovarati - pregovaranje je veoma važan dio potrage za poslom, istiĆØu struĆØnjaci. No prije nego se bacite na dogovaranje, objektivno procijenite svoja oĆØekivanja i moguƦnosti poslodavca. Prije intervjua važno je pokušati saznati okviran iznos plaƦe za željeno mjesto. Na razgovoru izrazite zahvalnost i pokažite jaku zainteresiranost za radno mjesto. No ponudu nije preporuĆØljivo prihvatiti odmah, na licu mjesta, smatraju poslovni savjetnici. Radije, kažu, zamolite rok od 24 sata da još jednom sagledate cjelokupnu ponudu, ĆØak i ako ste veƦ pristali. Prije toga svakako pitajte baš sve što vas zanima ili vam nije posve jasno. TakoĆ°er, uvjerljivo i samopouzdano, no ne i napadno, naglasite svoje prednosti, potencijale i vještine.

Želite li taj posao, recite to jasno i bez okolišanja. Ako još niste sigurni, naglasite da postoje neke stvari o kojima biste željeli porazgovarati prije nego prihvatite posao. Smatrate li da je potrebno, nastojte ugovoriti još jedan sastanak kako biste detaljno razjasnili sve nejasnoƦe.

PRVA PONUDA NE MORA BITI ZADNJA

Ako je ponuda lošija nego što ste oĆØekivali, dajte to na znanje moguƦem poslodavcu. No naglasite da ste, ako su voljni ponovno razmotriti ponudu, i dalje jako zainteresirani za taj posao. Prva ponuda ne mora biti i zadnja.

SLUŠANJEM DO BOLJIH UVJETA


Na razgovoru za posao veoma pažljivo slušajte. U protivnome biste mogli propustiti ĆØinjenice i detalje važne za poziciju za koju se natjeĆØete, kao i moguƦnost pregovaranja za bolje ili pogodnije uvjete.

NIJE PAMETNO ZATVORITI SVA VRATA

ƈak i ako “izmeĆ°u redaka” odbijete ponudu, ostavite vrata otvorena pregovorima, naglašavaju poslovni savjetnici. Ljubazan i otvoren pristup može vam samo otvoriti nove i bolje moguƦnosti. Impulzivno i kategoriĆØno odbijanje definitivno zatvara sva vrata. 

PREGOVORI NE SMIJU POSTATI PREEMOCIONALNI

Pregovarajte vješto, samouvjereno i uvjerljivo koristeƦi se steĆØenim znanjem, iskustvima i vještinama. Tijekom pregovaranja valja pripaziti da ono ne postane preemocionalno s vaše strane. Nipošto se ne treba koristiti argumentom prijeke potrebe za poslom jer Ʀe u tome sluĆØaju poslodavac znati da Ʀete pristati na bilo kakve uvjete.


<