kategorije
Zdravlje iz prirode
linkovi
Korisni savjeti
Uz limun te vaniliju dom ugodno miriše i ujesen
Kategorija: Ku├Ža i vrt
Pregledano: 6450 puta
Plasti├Ęne posude za hranu tijekom no├Ži ostavite u toploj vodi pomiješanoj sa sodom bikarbonom kako bi nestao neugodan miris. Jer plastika, koliko god da je perete, u sebe prima mirise. Neugodni mirisi iz staklenki za zimnicu, primjerice krastavaca ili kompota, najbolje je odstraniti tako da staklenku napunite do ├Ęetvrtine toplom vodom, a zatim u nju stavite ┼żli├Ęicu senfa. Sva ova sredstva za ├Ęiš├Ženje ve├Ž se nalaze u domu, pa nije potrebno trošiti novac na razne kemikalije. Tako ├Že i ujesen, kad se ljudi sve više “zatvaraju”, dom svje┼że mirisati.

Blatne mrlje od zaigranih ljubimaca


Mrlje od blata koje su napravili vaši ku├Žni ljubimci nakon što su se vratili iz igre, najbolje je oprati toplom vodom pomiješanom s octom, a  zatim i deterd┼żentom. Mrlje od trave prije uporabe deterd┼żenta dobro je o├Ęistiti sokom od limuna ili alkoholom.

├łak i luk mo┼że  osvje┼żavati zrak na tavanu

Neugodni mirisi s tavana uvijek na├░u put do ostatka vaše ku├Že. Najjednostavnije i najjeftinje ├Žete ih odstraniti nare┼żete li komadi├Že luka, staviti ih na tanjur i ostavite na tavanu tijekom no├Ži. Miris luka uklonit ├Že smrad, a nakon toga ├Že i miris luka nestati.

Hladnjak najbolje '├Ęisti’ vanilija

 Ako u hladnjaku ostaci hrane za koje ne znate otkad su ni kako su se našli ondje stvaraju neugodan miris, najbolje je rješenje unutrašnjost hladnjaka obrisati pamu├Ęnom krpicom  umo├Ęenom u ekstrakt vanilije. Neobi├Ęni mirisi koji izlaze iz hladnjaka  bit ├Že prošlost.

Soda bikarbona na tepihu

Tepisi vrlo lako upiju   neugodne mirise, najviše od izmeta ku├Žnih ljubimaca. I nakon što mrlje odstranite, miris još ostane. Tad je najbolje mjesta na kojima su bile mrlje istrljati sodom bikarbonom, a nakon toga tepih  usisati.

Vunena odje├Ža bolje miriše uz malo votke 

Vunena odje├Ža vra├Ža se u modu, ali zbog mnogo vremena koje je provela u ormaru sad ima miris ustajalosti. Polijte malo votke po tkanini. Ona ubija bakterije, a ne ostavlja nikakav miris alkohola. Nakon toga ostavite odje├Žu da se osuši na dobro prozra├Ęenome mjestu. Vaša nova-stara majica mirisat ├Že kao da ste  je upravo kupili.


<